banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

NFF barst los met breed aanbod activiteiten

19 september 2017

De tijd dat je vooral naar het NFF ging om Nederlandse speelfilms in première te zien gaan is wel voorbij. Natuurlijk zijn ze er wel - we noemen Dikkertje Dap, Broeders en Tulipani - maar het NFF wil zoveel meer zijn. Virtual Reality, games, een 48 Hour Project en zelfs een filmavond voor katten (CineMeow). Tien dagen NFF is tegenwoordig vooral een onderdompeling in de complete Nederlandse beeldcultuur.

En ja, daar hoort natuurlijk ook de speelfilm bij. Tulipani is de opener, Mike van Diems sprookjesachtige ode aan de Italiaanse cinema. Met Gijs Naber als Zeeuwse boer die naar Italië fietst om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Broeders is meer hedendaags, regisseur Hanro Smitsman behandelt hier het thema van uitreizen naar oorlogsgebied. Twee Marokkaanse Nederlanders komen in de problemen als ze hun broer uit Syrië willen halen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px