banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

NFF introduceert Verrassend Nederlands

10 januari 2018

Extra aandacht voor de Nederlandse cinema, het hele jaar door. Dat is wat het NFF en Pathé beogen met het initiatief Verrassend Nederlands. Tijdens een speciale dag in januari krijgen bezoekers drie nieuwe Nederlandse speelfilms voorgeschoteld, waarvan twee avant-premières. Zes steden doen hieraan mee.

Het is de bedoeling dat er vier van zulke Verrassend Nederlands-dagen door het jaar heen zullen plaatsvinden. Voor de eerste editie zijn Taal is zeg maar echt mijn ding, De wilde stad en Gek van Oranje geselecteerd. De laatste twee zijn voorpremières, Taal draait dan net een paar dagen. Het is de filmbewerking van de gelijknamige bestseller van Paulien Cornelisse waarmee Barbara Bredero haar eerste film voor volwassenen maakte. De documentaire De wilde stad toont het dierenleven in de Randstad en werd geregisseerd door Mark Verkerk van De nieuwe wildernis. Gek van Oranje is een feelgood mozaïekfilm van Pim van Hoeve.

De nadruk zal bij Verrassend Nederlands komen te liggen op werk van bewezen succesmakers en bekende spelers. Voor de eerste aflevering op zondag 21 januari zijn Pathé-theaters in Groningen, Zwolle, Nijmegen, Maastricht, Breda en Den Haag geboekt. Deelnemers aan de BankGiro Loterij kunnen een korting van twintig procent krijgen.

Van boven naar beneden: De wilde stad, Taal is zeg maar echt mijn ding en Gek van Oranje / Amstel Film, Entertainment One, September Film

 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Phantom_Thread240x180
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
Banner CineJobs240x180px
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie