American Made
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Niet vergeten: het Omega-programma op Film by the Sea

31 juli 2015

De relatie tussen film en geheugen staat centraal in een speciaal thema-programma op het aanstaande Film by the Sea, Omega. Acht voorstellingen krijgen een speciale inleiding door specialisten. Films en geheugen hebben meer met elkaar te maken dan je op het eerste gezicht zou denken. Films zijn naast ons geheugen een uitstekende manier om de tijd vast te leggen. Ze maken dan ook een groot deel uit van ons collectieve geheugen.

Film by the Sea komt dit jaar met het themaprogramma Omega waarin de relatie tussen films en het geheugen uitgebreid onder de loep wordt genomen. Binnen Omega worden acht films rond dit thema vertoond, die worden ingeleid door neurowetenschappers, filosofen en psychologen. Zo zal Steve Ramirez, die eerder een TED-talk gaf over zijn experimenten met het selectief wissen van het geheugen van muizen, een lezing geven via een live verbinding. Ook filosoof Damiaan Deneys, die 31 augustus te zien is in Zomergasten, zal een inleiding bij een door hem gekozen film komen geven.

Één titel is inmiddels bekend, Michel Gondry’s sf-klassieker Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Een film met een vooruitziende visie, zal blijken tijdens het Omega-programma. Film by the Sea start op 11 september in Vlissingen. 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

WebBanner_FBTS_2017_versie2_print
emoji_240X180
InBlue_HFN_240x180
Banner Cinejobs 240x180px
Bigfoot Junior_Banner HFN
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)