banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Nieuwe 3D-prijs in Cannes

24 mei 2015

Afgelopen vrijdag werd in Cannes een nieuwe prijs toegevoegd aan het toch al aardige lijstje prijzen dat op het Franse festival te winnen valt: de 3D Guild Award. De bedoeling van de prijs spreekt voor zich: het eren van de beste 3D-producties.

De aankondiging volgde op de bekendmaking van een ander, voor 3D al even belangrijk initiatief: de oprichting van een nieuwe vereniging, de 3D Guild, in het leven geroepen ‘om wereldwijd deskundigen met een passie voor 3D te verenigen en hen aan te moedigen om samen te werken en aldus de fascinerende en soms verrassende grenzen van 3D te verleggen’, aldus het comité van oprichting tijdens de persconferentie.

De 3D Guild, gevestigd in Brussel, zal zich vooral richten op de amusementswereld (bioscoop, televisie, virtual reality en videogames). De organisatie is (vooralsnog) onafhankelijk en werkt zonder winstoogmerk. Niet de inhoud, maar mensen staan centraal - al is de selectie gestoeld op de screening van inhoud.

De eerste prijzen zullen worden uitgereikt op 17 december tijdens het 3D Stereo MEDIA-evenement, dat sinds 2009 traditiegetrouw in Luik, België, plaatsheeft.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)