banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Nieuwe hoofdsponsor voor IFFR

22 november 2017

Het International Film Festival Rotterdam heeft een vijfde hoofdsponsor verworven: het vfonds. Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg herkent in het IFFR een medehoeder van het vrije woord.

Festivaldirecteur Bero Beyer en bestuurslid Cees de Veer tekenden de overeenkomst. Beyer is blij met de nieuwe partner. ‘IFFR en vfonds delen hun hoge waardering voor dialoog, reflectie, vrijheid, tolerantie en openheid. Deze ondersteuning sterkt IFFR in haar missie om onafhankelijke wereldcinema een groot podium te geven.’ Het vfonds benadrukt het belang van wederzijds begrip in de samenleving, en zal nauw betrokken worden bij de IFFR Talks.

Het vfonds steunt jaarlijks zo’n tweehonderd initiatieven rond de thema’s vrede en vrijheid. Naast steun aan veteranen investeert het fonds in educatieprojecten en ondersteunt ze bevrijdingsfestivals. Cees de Veer ziet duidelijk parallellen. ‘Films openen onze ogen en doen ons beseffen dat vrijheid en democratie niet vanzelfsprekend zijn. samen met onze partners willen wij het verschil maken.’

Niet bekend is hoeveel geld met de sponsoring gemoeid is en voor hoeveel jaar getekend werd. De overige hoofdsponsors van het IFFR blijven Hivos, Volkskrant, BankGiroLoterij en United Foundation.

Samen op de bres voor de vrijheid en wederzijds begrip: Cees de Veer en Bero Beyer / IFFR

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px