banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Nieuwe Mijke de Jong geselecteerd voor Toronto

12 augustus 2016

Layla M., de nieuwe film van Mijke de Jong, zal zijn wereldpremière beleven op het Toronto International Film Festival (TIFF). De film is geselecteerd voor het onderdeel Platform.

Layla M. is de negende speelfilm van Mijke de Jong (Het zusje van Katia, Brozer). Het scenario werd geschreven door Jan Eilander in samenwerking met De Jong.  De productie is van Topkapi Films.

Layla M. schetst een portret van de jonge, in Amsterdam geboren en getogen Layla (Nora El Koussour), die in de huidige samenleving zoekt naar haar identiteit. Terwijl haar frustraties daarover toenemen, groeit haar islamitische geloofsovertuiging en sluit ze zich aan bij een groep jonge moslims.

Het Platform-programma is gewijd aan gedurfde films van spraakmakende regisseurs. De internationale jury kiest uit de twaalf geselecteerde titels de beste film. De winnaar van vorig jaar was Hurt, een documentaire van Alan Zweig over de omstreden Canadese atleet Steve Fonyo. Aan de Platform-prijs is een bedrag van 25.000 dollar verbonden. Daarnaast dingt Layla M. mee naar de jaarlijkse Grolsch People's Choice Award, die vorig jaar werd gewonnen door Room.

Het Toronto International Film Festival vindt plaats van 8 tot 18 september 2016.
Cinemien brengt Layla M. op 17 november uit in de bioscoop.

 

Foto: Nora El Koussour in Layla M. / Cinemien

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird