banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Nieuwe Van de Velde in première op Movies that Matter

09 februari 2017

Bram Fischer, de nieuwe film van Jean van der Velde, gaat in première op het Movies that Matter Festival. Een logische keuze gezien de hoofdpersoon van de film: Bram Fischer, raadsman van Nelson Mandela.

Op het Movies that Matter Festival worden in het Camera Justitia-onderdeel films vertoond waarin recht en onrecht centraal staan. Een prima plek dus om het nieuwe drama van Jean van de Velde, Bram Fischer, in première te laten gaan. Daarin speelt Peter Paul Muller het titelpersonage, een blanke, Zuid-Afrikaanse advocaat en burgerrechtenactivist. Hij werd bekend als verdediger van Nelson Mandela tijdens het zogeheten Rivoniaproces in 1964. Zijn sympathie voor Mandela en het ANC brachten hem tijdens het apartheidsregime in een lastige situatie.

Van de Velde maakte met Hoe duur was de suiker en Wit licht eerder drama’s met maatschappelijk geëngageerde thema’s.

Het film- en debatfestival van Movies that Matter vindt van vrijdag 24 maart tot en met zaterdag 1 april 2017 plaats in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. Gedurende negen dagen vertoont het filmfestival ruim zestig speelfilms en documentaires waarin mensenrechten, vrede en vrijheid centraal staan.

Bram Fischer gaat op zondag 26 maart op première tijdens het Movies that Matter Festival. Distributeur September Film brengt het drama op 13 april uit in de Nederlandse bioscopen.

 

Peter Paul Muller als en in Bram Fischer / September Film

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)