banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Noordelijk Film Festival van start met Waalse komedie

04 oktober 2015

Een kleine week onontdekte filmparels uit Scandinavië en de Lage Landen: dat belooft het Noordelijk Film Festival te gaan worden. De openingsfilm is direct al een sterke: de absurde Waalse komedie Je Suis Mort Mais J’ai des Amis.

Liefhebbers van tegendraadse Belgische humor zitten goed bij deze road movie van de gebroeders Malandrin, waarin een punkband op leeftijd een Amerikaanse tour door laat gaan ondanks het overlijden van hun zanger. En nu we het toch over droge humor hebben: De Grote Zwaen, de langverwachte tweede speelfilm van Max Porcelijn (Plan C) is ook te zien in Leeuwarden. Een keur aan topspelers (René van ’t Hof, Ton Kas, Ruben van der Meer) in opnieuw een absurd misdaadverhaal: de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Maar het is toch vooral de Scandinavische cinema die sterk zal zijn vertegenwoordigd op het andere NFF. Een eigenzinnige Noor (Out of Nature), een surrealistische Fin (They Have Escaped) en een vertederende IJslandse (Virgin Mountain): het festival wil aantonen dat we in Noord-Europa veel talent hebben. Daarnaast is er ruimte voor regionale producties, amateurfilms en een 48 Hour Film Project.

Het Noordelijk Film Festival vindt plaats in Slieker Film en Stadsschouwburg de Harmonie te Leeuwarden en wordt georganiseerd door Film in Friesland. Deze 36ste editie vindt plaats van woensdag 11 tot en met zondag 15 november 2015.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird