banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Ook Amazon laat gezicht zien tijdens CinemaCon

09 april 2016

Er wordt reikhalzend uitgekeken naar de ontmoeting tussen vertegenwoordigers uit de bioscoopindustrie en de mannen achter The Screening Room tijdens CinemaCon. Maar spannend is zeker ook dat Amazon de bioscoopconventie in Las Vegas voor de eerste maal gaat bezoeken. 's Werelds grootste bioscoopconventie begint aanstaande maandag in Las Vegas.

Amazon Studios’ topexecutives Roy Price en Ted Hope gaan CinemaCon aangrijpen om hun line up aan films te presenteren. Dat terwijl iedereen weet dat Amazon graag ontwrichtend bezig is en duidelijk een eigen agenda heeft. En die is gericht op het verkopen van veel abonnementen van Amazon Prime.

In tegenstelling tot het nieuwe vod-platform The Screening Room, en ook concurrent Netflix, heeft Amazon echter de tactiek gekozen om de bestaande bioscoopwindow niet ter discussie te willen stellen. ‘A full-bodied theatrical release is what gives a movie its identity, so that when it goes to Prime, it's a lot more valuable’, aldus een Amazon-insider tegen The Hollywood Reporter.

Tot de films die Amazon Studios aan bioscoopexploitanten in Las Vegas wil presenteren behoren naar verwachting Love & Friendship met Kate Beckinsale en Chloë Sevigny, Manchester by the Sea met onder meer Casey Affleck en Michelle Williams en Woody Allens Café Society.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180