banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Ook IFFR gaat festivalbeleid aanscherpen

16 september 2015

Het Filmfestival van Rotterdam zal onder de nieuwe leiding een strakker regime gaan voeren.

Kersvers directeur Bero Beyer heeft tijdens het filmfestival van Toronto zijn plannen voor de 45ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR) bekendgemaakt. Nieuw aan deze aflevering is dat acht films in de Tiger Awards Competitie meedingen naar één hoofdprijs met een geldbedrag van €40.000.
Daarnaast zal een speciale juryprijs ter waarde van €10.000 worden uitgereikt aan een buitengewone artistieke prestatie binnen de competitie. Voorheen dongen circa vijftien films mee naar drie gelijkwaardige prijzen van €15.000.

De aangescherpte competitie maakt deel uit van een meer contextueel opgezette programmering. Hierbij worden alle films die tijdens IFFR 2016 te zien zijn, opgedeeld worden in vier secties. Die zijn: nieuw filmtalent, gevestigde makers, een programma met masterclasses en retrospectieven. Als laatste onderdeel wordt de overlap tussen cinema, televisie en andere media belicht. Beyer: 'We willen de beste, meest innovatieve, originele en uitdagende werken van filmmakers zo groot en goed mogelijk in het zonnetje zetten.'

foto: Op weg naar de overwinning? Fiona Tans History's Future is een Tiger-kandidaat (IFFR)  

De eerste Tiger is al bekend: History’s Future van Nederlands cineast en kunstenaar Fiona Tan. Ook dit jaar sponsort Hivos de Tiger-competitie.
Het IFFR zal plaatsvinden van 27 januari tot en met 7 februari 2016.  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN