banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Openingsfilm Film by the Sea bekend

12 juli 2016

De openingsfilm van Film by the Sea 2016 is bekend. Florence Foster Jenkins zal het festival in gaan luiden tijdens het feestelijke openingsgala op 9 september aanstaande. In deze hartverwarmende feelgood movie schittert Meryl Streep als de slechtste sopraan allertijden. Ook voor Hugh Grant is een hoofdrol weggelegd en de regie is in handen van Stephen Frears die in 2003 al te gast was bij het festival.

Deze avond zullen veel bekende gezichten uit de schrijvers- en filmwereld acte de présence geven op de rode loper in Vlissingen. Uiteraard is ook de vakjury van de partij. Adriaan van Dis is ook dit jaar weer de juryvoorzitter. Andere juryleden zijn Saskia Noort, Yentl Schieman, Winnie Sorgdrager, Annelies Verbeke, Jaap Robben en André van Duren.

Film by the Sea is hét festival voor film en literatuur. Sinds 1999 weet directeur Leo Hannewijk jaarlijks ruim 42.000 bezoekers naar CineCity Vlissingen te trekken met zijn bijzondere en indrukwekkende programmering. Film by the Sea vindt dit jaar plaats van 9 tot en met 18 september.

In de augustuseditie van Holland Film Nieuws zal een uitgebreid interview met Leo Hannewijk te lezen zijn.

Florence Foster Jenkins wordt op 22 september uitgebracht door Paradiso Entertainment Nederland.

 

lees meer

Riet Zegers

Riet Zegers is uitgever van Holland Film Nieuws en verantwoordelijk voor de eindredactie en advertentieverkoop. Met haar bedrijf Filmplan verzorgt zij de programmering van diverse bioscopen en filmtheaters door het hele land. Daarnaast houdt Filmplan zich bezig met een breed scala aan filmgerelateerde projecten (o.a. het uitgeven van het adresboek).
Website www.filmplan.nl / Linkedin riet-zegers

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie