banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Paul Verhoeven haalt competitie Cannes

14 april 2016

Te midden van een ware wie-is-wie van de huidige cinematop heeft Paul Verhoeven een plekje verworven in het hoofdprogramma van Cannes. De psychologische thriller Elle, met Isabelle Huppert in de hoofdrol, gaat het opnemen tegen nieuwe films van onder meer Jim Jarmusch, Pedro Almodovar, Sean Penn, Xavier Dolan en de gebroeders Dardenne. Actrice Hadewych Minis heeft een rol in competitiefilm Toni Erdmann. En regisseur Michael Dudok de Wit zit in Un Certain Regard met zijn lange speelfilmdebuut La Tortue Rouge.   

Cannes 2016 belooft op papier in elk geval een zeer goed bezet festival te gaan worden. Naast openingsfilm Café Society van Woody Allen komen nogal wat grote namen langs. Wat Paul Verhoevens kansen zeker zal hebben vergroot is het feit dat de thriller Elle een volledig Franse productie is.

In de film wordt het vrouwelijke hoofd van een videogamebedrijf (Isabelle Huppert) thuis overvallen door een belager. Ze spoort de man op, waarna zich een kat-en-muisspel ontspint. Het is Verhoevens tweede deelname aan het hoofdprogramma, na Basic Instinct in 1992.

Ook de schaduwcompetitie, Un Certain Regard, bevat een Nederlandse regisseur in buitenlandse dienst. Animator Michael Dudok de Wit, Oscarwinnaar voor Father and daughter (2000), mag zijn lange animatiefilm La Tortue Rouge / The Red Turtle komen vertonen, een Frans, Japanse coproductie.

Buiten competitie draait Cannes films van Jodie Foster (Money Monster), Steven Spielberg (The BFG) en The Nice Guys van Shane Black. Cannes 2016 wordt gehouden van 11 tot en met 22 mei. Voor een volledig overzicht, kijk hier.  

foto: de poster van Cannes dit jaar is een still uit Jean-Luc Godards Contempt (Festival de Cannes)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px