banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Piraterij en bioscoopgeluid op agenda Nationale Filmconferentie

15 augustus 2016

Er is meer bekend over de Nationale Filmconferentie op het aanstaande NFF. De tweede editie van deze ontmoetingsplek voor filmprofessionals (22-28 september) heeft een aantal grote namen uit de internationale film- en televisiewereld op het programma staan. En verder wordt uitgebreid stilgestaan bij enkele hete hangijzers van het moderne filmbedrijf: de diversiteit, nieuwe distributieplatforms en piraterij.

Onder de gasten die hebben toegezegd een aantal klinkende namen. Zo zullen Jean-Pierre en Luc Dardenne tijdens het openingsprogramma uitgebreid worden geïnterviewd. Daarbij zullen zij onder meer een tipje van de sluier oplichten over de hermontage van hun recente La Fille Inconnu. Ook regisseur Michael Dudok de Wit (The Red Turtle), de editors van Aardman Studios en de schrijfster van The Bridge maken hun opwachting.

Op 24 september zal er een seminar gehouden worden over de ontwikkelingen op het gebied van bioscoopgeluid. Experts uit binnen- en buitenland vertellen over de kracht en de valkuilen van nieuwe ontwikkelingen op audiogebied, oftewel immersive Sound.

Vrijdag 23 vindt een seminar plaats met presentaties van binnen- en buitenlandse VFX-experts over de nieuwste ontwikkelingen op dit snel veranderende gebied. En er is de uitreiking van de NVX Award voor ‘Beste Visual Effects’ in een Nederlandse filmproductie.

Elke dag zijn om half zes de Gouden Kalveren Talks, gevolgd door de Professionalsborrel. De komende weken zal het NFF meer sprekers bekend maken. Het programmaoverzicht is te vinden op www.filmfestival.nl/professionals.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie