Gek van Oranje
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Pluk de Nacht Festival van start met Victoria

14 juli 2015

Openluchtfestival Pluk de Nacht kon zich geen betere openingsfilm wensen. Met de opwindende Duitse thriller Victoria gaat het zomerfestijn vliegend van start.

Vanaf een aantal bijzondere locaties in Nederland vertoont Pluk de Nacht nog uit te brengen kwaliteitsfilms in de open lucht. Het startschot klinkt op het Stenen Hoofd in Amsterdam, waar Pluk de Nacht van 5 tot en met 15 augustus films vertoont. Vervolgens trekt het festival verder naar Arnhem en Utrecht.

Het complete programma is nog niet bekend, de openingsfilm wel. Victoria was een sensatie toen het eerder dit jaar in première ging tijdens de Berlinale. De thriller van Sebastian Schipper volgt de titelheldin, een Berlijnse partygirl, tijdens een enkele uitgaansnacht. Haar tolle Zeit slaat om een nachtmerrie als de mannen met wie ze uit is plots een bank gaan beroven. Schipper draaide zijn twee uur durende film in één enkele take. Hij was de grote winnaar van de German Film Awards.

foto: Victoria is Berlijns feestbeest (September Film)

Pluk de Nacht is vrij toegankelijk en wordt mogelijk gemaakt door een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Publiek steunt Pluk door een biertje te kopen aan de bar of door een strandstoel te reserveren in ruil voor een vrijwillige donatie.

lees meer
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
Banner-HLIV-240x180
vacature
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
BannerIjslandBende_2