banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Prijzen uitgereikt op Cinekid

23 oktober 2016

De Cinekid jury- en publieksprijzen werden vrijdagavond uitgereikt in het Amsterdamse Westergastheater. Het was de dertigste editie van het film-, televisie- en nieuwemediafestival voor kinderen.

De publieksprijzen van 2016 werden uitgereikt in de categorieën film, televisie en nieuwe media. Blanka, een drama van de Japanse regisseur Kohki Hasei, werd door de internationale jury uitgeroepen tot beste kinderfilm. De film Meester Kikker van Anna van der Heide won de Cinekid Leeuw voor beste Nederlandse familiefilm.

Dummie de mummie en de sfinx van Shakaba van Pim van Hoeve kreeg een eervolle vermelding. De jeugdkomedie haalde eerder dit jaar de top vijf van kanshebbers voor de Abraham Tuschinski Award Gouden Kalf  van het Publiek.

Blanka is de debuutfilm van de Japanse regisseur Kokhi Hasei en gaat over een Filipijns weesmeisje dat rondscharrelt in de straten van Manila. Haar grote droom: ooit een moeder te kopen. Ondanks de serieuze thematiek werd de film als warm en niet-sentimenteel ervaren. Aan de Cinekid Leeuw juryprijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

Scheidend festivaldirecteur Sannette Naeyé ontving de Cinekid Lifetime Achievement Award.

Voor de complete lijst klik hier.

 

Cydel Gabutero in en als Blanka / Dorje Film

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie