banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Publieke werken wint Parel beste boekverfilming

16 september 2016

Het drama, gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Rosenboom heeft de Parel voor beste boekverfilming 2016 gewonnen. Regisseur Joram Lürsen, scenarioschrijver Frank Ketelaar en de auteur namen de prijs vrijdagavond op Film By the Sea in ontvangst.

Behalve Publieke werken waren ook Beyond Sleep, De helleveeg, Knielen op een bed violen en Schone handen genomineerd. Het publiek kon tot en met donderdagavond stemmen.

De vijf nominaties werden in een eerder stadium door bezoekers van Pathé gekozen uit de  boekverfilmingen die uitkwamen tussen 1 juli 2015 en 31 juli 2016.
De Parel werd voor de derde keer uitgereikt. Dit keer kwamen er voor het eerst alleen films in aanmerking die gebaseerd waren op een van oorsprong Nederlandstalig boek. De prijs is een initiatief van de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek.

Beyond Sleep, De helleveeg, Knielen op een bed violen en Publieke werken zijn dit jaar ook genomineerd voor het Gouden Kalf voor Beste Film.

 

Gijs Scholten van Aschat als Vedder in Publieke werken / September Film

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN