banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Publieksprijs voor Bram Fischer op Movies that Matter

02 april 2017

Gisteren werd het Movies that Matter Festival afgesloten met met de toekenning van de VARA Publieksprijs aan het drama Bram Fischer van Jean van de Velde.

Bram Fischer ging op 26 maart in première op het festival. Peter Paul Muller speelt in het waargebeurde drama het titelpersonage, een blanke, Zuid-Afrikaanse advocaat en burgerrechtenactivist. Hij werd bekend als verdediger van Nelson Mandela tijdens het zogeheten Rivoniaproces in 1964. Zijn sympathie voor Mandela en het ANC brachten hem tijdens het apartheidsregime in een lastige situatie.

De VARA Publieksprijs wordt, zoals de titels al aangeeft, gekozen door de bezoekers van het festival, en bestaat uit een bedrag van vijfduizend euro.

Het Movies that Matter Festival vond van 24 maart tot en met 1 april plaats 2017 in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui en trok rond de 25.000 bezoekers.

Bram Fischer wordt door September Film op 13 april in de bioscopen uitgebracht. 

 

Peter Paul Muller als en in Bram Fischer / September Film

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN