banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Red Turtle winnaar Grand Prix HAFF

27 maart 2017

En weer kan regisseur Michael Dudok de Wit een prestigieuze onderscheiding in de prijzenkast zetten. The Red Turtle won afgelopen weekend op het Holland Animation Filmfestival de prijs voor de beste lange animatiefilm van 2016.

Het juryrapport omschreef de poëtische animatiefilm zo: ‘Een film die ons trof in zijn uitstekende esthetiek en beeldtaal, waar Aziatische en westerse cultuur elkaar ontmoeten. De eenvoud van de compositie stelt de kijker in staat een interne reis te beginnen en na te denken over de cirkel van het leven.’

Het is bekroning van een prachtig jaar voor Dudok de Wit en zijn met Frans en Japans geld gemaakte eerste lange speelfilm. The Red Turtle won de afgelopen maanden de juryprijs van Un Certain Regard in Cannes, de Annie voor beste onafhankelijk geproduceerde animatiefilm, hoofdprijzen op de festivals van onder meer Athene en Ljubljana en een Cinephile Society Award. Nominaties waren er bij de Oscars, EFA, Césars en Satellite Awards.

Camiel Schouwenaar won op het HAFF de Grand Prix voor Nederlandse animatie met zijn Polska Warrior. Winnaar publieksprijs voor Nederlandse animatie was Golden Oldies van Joost Lieuwma en Daan Velsink. De vakprijs Nederlandse animatie ging naar de kinderserie George en Paul van studio Pedri.

 Opnieuw grote prijs voor The Red Turtle / Lumière  

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px