banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Regisseur Ang Lee bezoekt Nederland voor IBC-keynote

12 juli 2016

Ang Lee komt naar Nederland. De vermaarde filmregisseur komt maandag 12 september naar Amsterdam om tijdens de International Broadcasting Convention(IBC) een keynote speech uit te spreken.

De toespraak van Ang Lee vindt plaats in het kader van het IBC-onderdeel Big Screen Experience. Lee zal naar verwachting ingaan op de technisch vernieuwende stappen die hij zet met zijn nieuwe film Billy Lynn’s Long Halftime Walk. Hij filmde die in 3D, 4K en met 120 frames per seconde.

Ang Lee tijdens NAB ShowRegisseur Ang Lee.

Tijdens de NAB Show in Las Vegas dit voorjaar begeleidde Ang Lee al enkele fragmenten uit de film. Hij deed dat in de wetenschap dat er gebruik moest worden gemaakt van een speciale configuratie. Dat komt omdat de huidige digitale projectoren eigenlijk nog geen raad weten met de specs nodig voor het tonen van de film.

HFN-redacteur en eigenaar van de website Celluloid Junkie, Patrick von Sychowski zag de beelden van de film in Las Vegas en sprak over 'Cinematic Reality (CR)' door de extreem hoge frame rate. 'All of us knew that we had witnessed something exceptional', aldus Von Sychowski.

Ang Lee leverde eerder al baanbrekend werk met de 3D-film Life of Pi, waar hij ook de Academy Award voor Beste Regisseur voor won. Dat deed hij ook met Brokeback Mountain uit 2005.

Billy Lynn's Long Halftime Walk wordt in Nederland uitgebracht door Universal Pictures. De film staat gepland voor 5 januari 2017.

Meer informatie over de IBC is te verkrijgen via de website.

 

 

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird