banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Ruud den Drijver wint Louis Hartlooper Prijs

25 september 2015

In de luwte van de Kalveren(-oorlog) is donderdag alvast een prijs op het NFF uitgereikt: die van Beste Filmpublicatie 2015.

Winnaar dit jaar is producent en publicist Ruud den Drijver met zijn lijvige biografie over regisseur/scenarist Wim Verstappen: Circus Bloteman. De jury prees het hoge niveau van alle genomineerde publicaties, waartoe ook boeken van Thomas Leeflang, Chris Craps en Mark Paul Meyer behoorden.

Den Drijver sprak voor Circus Bloteman met ruim zestig ooggetuigen van een van Nederlands meest enerverende filmperiodes: de jaren van Scorpio Films. Samen met co-regisseur/-producent/-scenarist Pim de la Parra bracht Wim Verstappen tussen 1966 en 1976 een nieuw elan in de ingedutte vaderlandse filmwereld. De Scorpio-films ademden de nieuwe tijdgeest uit, en zetten sterren als Willeke van Ammelrooy en Hugo Metsers op de kaart.Verstappen regisseerde onder meer kaskraker Blue Movie (1971), de film verantwoordelijk voor het opheffen van de filmkeuring voor volwassenen. Zijn eigen favoriet was Dakota (1974) met Kees Brusse. Na het uiteengaan met De La Parra zou Verstappen nog verscheidende speelfilms maken, waaronder de veelgeprezen Pastorale 1943 (1978). De laatste jaren van zijn werkzaam leven zette hij zich voor auteursrechten: hij was oprichter van Sekam.

Wim Verstappen overleed in 2004.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180