banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Scenecs bekroont filmdebutanten

04 juni 2017

Het Scenecs International Film Festival voor startende filmmakers werd vrijdag in Hilversum afgesloten met de uitreiking van de Dutch Golden Stone Awards. Onder meer de documentaires Closer to Maarten en A Lifetime of Love vielen in de prijzen. Debuterend filmacteur Tim Douwsma ontving de Ziggo Best Acting Talent Award voor zijn hoofdrol in Spaak.

Het was de elfde maal dat Scenecs werd georganiseerd, en de tweede keer in Hilversum. Die link met de mediastad weerspiegelde zich in de keus voor de oeuvreprijs. Die ging naar de van origine Hilversumse producent (en drievoudig Gouden Kalf-winnaar) Jeroen Beker. Voorstellingen werden gehouden in Vue Hilversum en het Filmhuis.

Scenecs vertoonde gedurende vijf dagen 63 korte en lange films uit 63 landen. Prijs voor de beste lange fictiefilm ging naar de Poolse productie Tenderness, die zich geheel afspeelt in één ruimte. De documentaire Closer to Maarten won de prijs voor beste lange docu. Raymond Grimbergen toont hier de zoektocht naar een verdwenen jongen door diens broer. De Vue Publieksprijs ging naar Carilijne Pieters voor het portret van haar grootouders, A Lifetime of Love.

De Ziggo Best Acting Talent Award was voor musicalster en presentator Tim Douwsma. Hij maakt zijn speelfilmdebuut in Spaak, de nieuwe film van Steven de Jong. Het is het waargebeurde verhaal van een jonge drugssmokkelaar die via het wielrennen een uitweg uit zijn problemen zoekt. Overigens is de officiële wereldpremière van Spaak pas op 2 september in Apeldoorn.

Blij met prijs: Tim Douwsma / Instagram

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Dorst_HFN