The MUMMY
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Schaakfilm opent Noordelijk Film Festival

15 oktober 2016

Op 9 november gaat in Leeuwarden de 37-ste editie van het Noordelijk Film Festival van start. De openings- en slotfilm zijn al bekend.

Het festival opent met de Nederlandse voorpremière van de Noorse documentaire Magnus van regisseur Benjamin Ree. De docu volgt de ontwikkeling van de Noorse schaker Magnus Carlsen. Al op zijn dertiende weet hij dat hij ooit wereldkampioen schaken wil worden; veertien jaar later staat hij bekend als de Mozart of Chess. Regisseur Ree legde tien jaar van Magnus’ ontwikkeling vast, wat een fascinerende docu opleverde, ook voor mensen die niets van schaken begrijpen.

Het festival sluit af met het Belgische Vincent van regisseur Christophe van Rompaey (Aanrijding in Moscou), een drama over een jonge milieuactivist die tot het uiterste lijkt te gaan om zijn idealen te realiseren.

Het Noordelijk Film Festival vindt van 9 tot en met 13 november plaats in Leeuwarden. Kaarten voor de openings- en slotfilm zijn al te koop. Het volledige programma is te vinden op www.noordelijkfilmfestival.nl.

Magnus wordt door September Film op 19 januari 2017 in de bioscoop uitgebracht.

 

Magnus Carlsen in Magnus / September Film

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Bigfoot Junior_Banner HFN
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
Banner_GirlsNightOut_240x180
Banner Cinejobs 240x180px
InBlue_HFN_240x180
emoji_240X180