banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Simone van Dusseldorp krijgt Lifetime Achievement Award

19 oktober 2016

Dinsdagmiddag kreeg regisseur Simone van Dusseldorp tijdens de dertigste editie van Cinekid, die nog volop aan de gang is, de Lifetime Achievement Award van het festival uitgereikt.

Met de award wilde Cinekid het oeuvre van de 49-jarige regisseur bekronen.Simone is als geen ander in staat het verhaal van het kind zelf te vertellen, en kinderen voelen, beleven en waarderen dat’, aldus de directeur van Cinekid, Sannette Naeyé.

Simone van Dusseldorp heeft een indrukwekkende staat van dienst op gebied van jeugdtelevisie en -film. Veel van haar films vielen meerdere keren internationaal in de prijzen. In Nederland ontving ze De Gouden Film voor Kikkerdril en Briefgeheim.

Ook op het Cinekid Festival is haar werk regelmatig bekroond. Zo ontving ze in 2014 de juryprijs voor Beste Kinderfilm voor Het leven volgens Nino. Vorig jaar won ze twee Cinekid Kinderkasten voor de serie Aap Poot Pies. Haar laatste film, Uilenbal, is na Briefgeheim en Het leven volgens Nino de derde film van Van Dusseldorp die het Cinekid Festival opende.

De uitreiking vond plaats tijdens de Zapp-middag van Cinekid in Amsterdam. Van Dusseldorp ontving behalve een bos bloemen een ontwerp van kunstenaar Jeroen Henneman.

Uilenbal draait momenteel in de Nederlandse bioscopen.

 

Van Dusseldorp, met bloemen, met rechts van haar Sannette Naeyé / Cinekid

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px