Gek van Oranje
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Star Wars-conventie in Jaarbeurs Utrecht

06 juni 2017

Goed nieuws voor Star Wars-fans: voor het eerst sinds 2003 wordt er in Nederland een Star Wars-conventie gehouden. Op 16 december biedt Kinepolis Jaarbeurs Utrecht plaats aan het Star Wars-evenement Echo Base Charity Con.

Het duurt nog even, maar vandaag maakte Stichting Echo Base bekend dat op 16 december het Star Wars-evenement Echo Base Charity Con zal worden georganiseerd in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht.

Die datum is niet toevallig gekozen. Niet alleen draait de nieuwste film, Star Wars: The Last Jedi, vanaf die week in de bioscoop, maar is het tevens 40 jaar geleden dat Star Wars in première ging in de Nederlandse bioscopen. Om precies te zijn: op 15 december 1977.

Merchandise van die eerste Star Wars-films zal schaars en anders onbetaalbaar zijn. Maar mocht u nog een Vinyl Cape Jawa uit 1978 hebben liggen: niet uit de verpakking halen en aanbieden voor ten minste 16.000 euro!

De Charity Con 2017 biedt wel merchandise van de recentere Star Wars-titels. Er vindt een veiling plaats ten behoeve van Force for Change; er zijn cosplay-optredens en een aantal Star Wars-acteurs zal aanwezig zijn voor Q&A’s en signeersessies.

De eerste namen van acteurs die acte de présence geven zijn al bekendgemaakt: Jeremy Bulloch, (Boba Fett in The Empire Strikes Back; Return of the Jedi uit 1983 en Revenge of the Sith) en Tim Rose, die te zien is als Admiral Ackbar in Return of the Jedi, The Force Awakens (2015) en The Last Jedi (2017).

De opbrengst van de Con zal naar Force for Change gaan, een charitatief initiatief van Lucasfilm en Disney ten behoeve van Unicef. De kaartverkoop gaat binnenkort van start.

Voor meer informatie klik hier.

 

De Vinyl Cape Jawa werd in 1978 op de markt gebracht door Kenner, als een van twaalf action figures / the richest.com

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner-HLIV-240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
9694_BVHV_BANNER_HFN(240x180px)
BannerIjslandBende_2
vacature
9695_WILD_BANNER_HFN(240x180px)
Banner CineJobs240x180px