banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Stembus open voor Abraham Tuschinski publieksprijs

06 september 2017

Wat wordt de populairste Nederlandse speelfilm van het afgelopen jaar? De stembus is open voor het Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek.

Zoals elk jaar kan ook deze editie van het NFF gestemd worden voor een publieksprijs. Daarvoor komen de drie best bezochte Nederlandse speelfilms van de afgelopen twaalf maanden in aanmerking. Dat waren de succesvolle sequel Soof 2, Johan Nijenhuis’ lekkere kerelsfilm Onze jongens en de doorstart Mees Kees langs de lijn. Het publiek kan tot maandag 25 september online stemmen op een van deze drie titels: www.goudenkalfvanhetpubliek.nl.

Onder de stemmers wordt een jaar lang gratis naar de film gaan verloot, en ook voor de gekozen film zelf draait het om meer dan alleen de eer. De producent van de winnaar krijgt naast een echt Gouden Kalf ook nog 30.000 euro, te besteden aan een volgend project. En dat is in een tijd van krimpende budgetten best veel geld. De winnaar wordt op 29 september bekendgemaakt tijdens een uitzending van RTL Boulevard. Vorig jaar won Bon Bini Holland de prijs.

Naast Platina ook het Tuschinski Kalf voor Soof 2? / DFW

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird