banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Steve Jobs opent Leiden Internationaal Film Festival

01 oktober 2015

Steve Jobs, de film over enkele bepalende momenten in het leven van de legendarische Apple-voorman, gaat de tiende editie van het Leiden International Film Festival openen. Dat melden diverse media. Het festival gaat 30 oktober van start met de film van regisseur Danny Boyle.

Het scenario van Steve Jobs is van Aaron Sorkin, de man die eerder onder meer The Social Network en de tv-serie The West Wing schreef. In Steve Jobs speelt Michael Fassbender de hoofdrol. Hij wordt ter zijde gestaan door Kate Winslet en Seth Rogen.

Universal Pictures International brengt Steve Jobs 3 december aanstaande uit in de Nederlandse bioscopen.

Volgens de website Filmtotaal sluit de film Carol het festival af. De slotfilm, van regisseur Todd Haynes met hoofdrollen voor Cate Blanchett en Rooney Mara, wordt 17 december uitgebracht door Cinemien.

Een van de andere hoogtepunten van het festival belooft de vernieuwde sing-a-long versie te worden van Monty Python and the Holy Grail. De film van Terry Jones, Terry Gilliam, Michael Palin, Eric Idle en John Cleese viert dit jaar z’n veertigste verjaardag. De speciale vertoning vindt plaats op donderdag 5 november in het Trianon theater in Leiden.

Het complete programma van het Leiden International Film Festival wordt 14 oktober bekendgemaakt. Tijdens het festival staat de American Indie Competition centraal, het onderdeel dat opkomende Amerikaanse filmmakers wil voorstellen aan het Nederlandse publiek.

Het Leiden Internationaal Film Festival duurt van 30 oktober tot en met 8 november.

Steve Jobs opent Leiden International Film FestivalSteve Jobs

lees meer

Gabrielle Kardol

Gabriëlle Kardol is webmanager van de Holland Film Nieuws site. Zij beheert het CMS systeem en zorgt ervoor dat de website goed blijft draaien. Daarnaast verzorgt zij de nieuwsbrief en content voor de website. Gabriëlle is werkzaam bij image, een bureau dat de visuele identiteit van bedrijven versterkt door middel van creatieve concepten, beelden (fotografie en film) en grafische ontwerpen (online en offline).
Website www.image-lisse.nl Linkedin /gabrielle-kardol

Gabriëlle Kardol is webmanager van de Holland Film Nieuws site. Zij beheert het CMS systeem en zorgt ervoor dat de website goed blijft draaien. Daarnaast verzorgt zijn de nieuwsbrief en content voor de website. Gabriëlle is werkzaam bij image, een bureau dat de visuele identiteit van bedrijven versterk door middel van creatieve concepten, beelden (fotografie en film) en grafische ontwerpen (online en offline). - See more at: http://www.hollandfilmnieuws.nl.mach3test.com/redacteuren/#7
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)