banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Struik wint beste Europese jeugdfilm in Roemenië

24 november 2016

Toen mijn vader een struik werd, de nieuwe familiefilm van  Nicole van Kilsdonk, heeft deze week de ECFA Award voor beste Europese jeugdfilm gewonnen. Die werd uitgereikt op KINOdiseea International Children Film Festival in Boekarest.

Het juryrapport noemde de familiefilm ‘een hedendaags sprookje waarin de wereld waar we in leven op een unieke en persoonlijke manier wordt weerspiegeld’.

De European Children's Film Association Award wordt uitgereikt op diverse Europese jeugdfilmfestivals (o.a. Berlinale, Kristiansand, Giffoni en KINOdiseea) waarbij de jury de beste Europese film in competitie bekroond. Eerdere Nederlandse winnaars van de award zijn Kauwboy, Patatje oorlog en Het leven volgens Nino.

Scenarioschrijver Maureen Versprille nam op KINOdiseea festival in Roemenië de belangrijke Europese prijs in ontvangst. Zij schreef samen met Van Kilsdonk het scenario dat gebaseerd is op het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen.  

In Toen mijn vader een struik werd wordt het verhaal verteld van de tienjarige Toda die de oorlog in haar vaderland ontvlucht en op haar tocht vreemde mensen ontmoet en in absurde situaties terechtkomt. Toda wordt gespeeld door debutante Celeste Holsheimer. De cast bestaat verder uit Noortje Herlaar, Teun Kuilboer, Susan Visser, Anneke Blok en Matsen Montsma.

Toen mijn vader een struik werd zal in maart 2017 in Nederland in de bioscoop te zien zijn. Voor deze release ontwikkelt EYE Educatie een op maat gemaakt lespakket in samenwerking met Warchild en VluchtelingenWerk Nederland. Het thema van het lespakket zal gebaseerd zijn op het scholenthema  4 & 5 mei en zal vanaf 2017 beschikbaar zijn voor het basisonderwijs.

De distributie van Toen mijn vader een struik werd wordt in Nederland verzorgd door Lemming Film Distributie.

 


 

Matsen Montsma en Celeste Holsheimer in Toen mijn vader een struik werd / Lemming Film

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie