banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Stuntman Willem de Beukelaer te gast op NFF

04 augustus 2016

De coördinator van het grootste stuntteam van de Benelux vertelt als NFF Master tien dagen over zijn vak.  Ook acteur Issaka Sawadogo is te gast op de 36-ste editie van het festival.

Binnen het Master-programma van het NFF geven beide mannen een groot publieksinterview in het NFF Festivalhart en wordt een selectie van hun films vertoond, inclusief een Q&A. Daarnaast geeft Sawadogo een acteerworkshop en trakteert De Beukelaer op zondagmiddag 25 september het publiek op spectaculaire stunts op de Neude.

Dit jaar viert Stuntteam Hammy de Beukelaer zijn 50-jarig jubileum. Het stuntteam werd opgericht door en vernoemd naar Willems vader, van wie hij het vak leerde.  Hij voerde zestien jaar lang zelf stunts uit en coördineert nu het stuntteam. 
Er is bijna geen (grote) Nederlandse film waar De Beukelaer niet aan heeft meegewerkt. Een paar recentere titels: Nova Zembla, Oorlogswinter, De storm, Floris, De tweeling. En tot tevredenheid want regisseurs als Dick Maas (Moordwijven, Sint), Tim Oliehoek (Wiplala), Alex van Warmerdam (Schneider vs Bax), Johan Nijenhuis (Verliefd op Ibiza) en New Kids Steffen Haars en Flip van der Kuil (Turbo & Nitro) draaiden meerdere titels met hem.

Ook grote Amerikaanse producties die in Nederland worden gedraaid, komen bij Stuntteam Hammy de Beukelaer terecht. Zo wordt op dit moment gewerkt aan Dunkirk, Gangsterdam, The Hitman’s Bodyguard en de Nederlandse producties Brussel en Ron Goossens: lowbudget stuntman.
Het filmprogramma rondom De Beukelaer bestaat uit de vertoningen van Vet hard en Zwartboek. Ook zal Ronin worden vertoond, een actiefilm van John Frankenheimer (1998) met Robert De Niro en Jean Reno die een grote inspiratiebron vormt voor De Beukelaer. 

De andere gast, acteur Issaka Sawadogo (1966, Burkina Faso), speelt sinds 2000 in prijswinnende Europese producties.  Sinds 2012 behoort Nederland ook tot zijn werkterrein. Hij was te zien in diverse korte films en in het tv-drama In het niets. Ook speelde hij een rol in The Paradise Suite van Joost van Ginkel, de Nederlandse inzending voor de Oscars dit jaar. Tijdens het NFF worden o.a. The Paradise Suite en Det Vita Folke vertoond.

De 36-ste editie van het Nederlands Film Festival vindt van 21 tot en met 30 september plaats in Utrecht. Meer informatie over het programma, gasten en films is te vinden in het nieuwe nummer van Holland Film Nieuws dat op 11 augustus verschijnt.

 

Willem de Beukelaer / Foto: Esmé Lammers / NFF

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Dorst_HFN
Banner_USHIO240x180
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie