American Made
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Subculturen centraal op Cineblend

14 juni 2017

De grote hausse aan zomerfilmfestivals moet nog komen, maar Cineblend Festival bijt in Amsterdam het spits vast af.

Hetzelfde festival maar met een nieuwe naam: het Beeld voor Beeld Festival, dat vanaf 1989 bestaat, heet voortaan Cineblend Festival. In de beginjaren omschreef het zichzelf als visueel antropologisch festival, maar door het samengaan van verschillende activiteiten die inhoudelijk veel met elkaar gemeen hebben, is er een mix ontstaan. Films en documentaires  vormen nog steeds het uitgangspunt, maar ‘blenden’ met andere kunstdisciplines die thematisch en inhoudelijk verwant zijn, zoals muziek, theater, spoken word, beeldende kunst, performance en dans.

De opening van Cineblend in Het Ketelhuis (gisteren was er een filmvertoning in de Tolhuistuin in samenwerking met EYE) vindt plaats op woensdagavond 14 juni met een vertoning van The Others. Het drama van de Turks-Koerdische regisseur Ayşe Polat biedt een persoonlijk verhaal over de Armeense genocide.

Andere opvallende titels van het festval: Across Gender (over transgenders in Yogyakarta); Fares (over een Tunesische jongen die in breakdance een uitweg ziet); The Land of Love (een docu over rendieren, olie, politiek en dichtkunst in West-Siberië) en Gedeelde trots, de nieuwste film van Bob Entrop, waarin drie Roma- en Sinti-vrouwen hun eigen weg trachten te vinden.

Cineblend Festival vindt tot en met 23 juni plaats op vier locaties in Amsterdam: de Tolhuistuin, Het Ketelhuis, Pakhuis De Zwijger en Jungle Amsterdam.

Klik hier voor het volledige Cineblend-programma.

 

Première op Cineblend: Third-Class Travel, een docu over de passagiers van de Transsiberië Express

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
emoji_240X180
Banner Cinejobs 240x180px
XX_HITMAN'S-BODYGUARD_BANNER(240x180)
WebBanner_FBTS_2017_versie2_print
Bigfoot Junior_Banner HFN
17102.BARCO.HollandFilmNieuws.onlinebanner.v2
LOGAN LUCKY_HFN_240x180px_v1
InBlue_HFN_240x180