banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Succes voor Layla M.

28 november 2016

Regisseur en hoofdrolspeelster wonnen dit weekend een award op het Subtitle Eropean Film Festival in Ierland. Ook in eigen land gaat het goed met het drama van Mijke de Jong.

Zowel regisseur Mijke de Jong als actrice Nora el Koussour namen zondagavond een Angela Award in ontvangst tijdens de slotavond van het Subtitle European Film Festival. Een jaarlijks terugkerend festival in Kilkenny, Ierland. 

Voor Nora is het inmiddels de tweede award. Tijdens het Phildalphia Film Festival ontving de actrice eind oktober een juryprijs for outstanding performance.

Ook in eigen land gaat het buitengewoon goed met het drama over een Amsterdams meisje van Marokkaanse afkomst dat zich aansluit bij een groep jonge moslims. In de premièreweek moesten er extra voorstellingen worden ingelast en zat de zaal in bioscoop De Munt in Amsterdam bomvol. Dat komt daar niet vaak voor bij een arthousefilm.

Layla M. staat stevig verankerd op een veertiende plek in de bioscoop top 30. Inmiddels hebben ruim 20.000 bezoekers de film gezien.

Lalyla M. is de negende speelfilm van Mijke de Jong, geschreven door Jan Eilander in samenwerking met de regisseur. De Jong won de afgelopen jaren verschillende filmprijzen, waaronder een Gouden Kalf voor Tussenstand (2007) en Joy (2010).

Layla M. is op dit moment in 35 theaters in Nederland te zien.

 

Nora el Koussour in Layla M. / Cinemien

 

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN