banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Swingende start Latino Americano in Rotterdam

23 augustus 2016

De eerste editie van het Festival Latino Americano is goed bezocht. Filmtheater LantarenVenster in Rotterdam mocht ruim 5000 bezoekers verwelkomen. Latino Americano onderscheidt zich van andere festivals door de combinatie van film met muziek.

Festival Latino Americano vond plaats van 17 tot en met 21 augustus. Directeur Krijn Meerburg van Lantaren Venster kijkt tevreden terug. ‘De vooraf gestelde doelstelling is behaald en daar zijn we heel blij mee. Uitverkochte voorstellingen, swingende bezoekers in de foyer, bijzondere gasten, muziek aan tafel, enthousiaste kinderen: het was er allemaal op het festival!’

Met ruim dertig filmvertoningen en concerten van artiesten als La-33 (Colombia), Alfredo Rodríguez (Cuba), Flavia Coelho (Brazilië/SP) en Conjunto Papa Upa (Venezuela/GB/NL) bracht het festival het beste van de actuele Latijns-Amerikaanse film én muziek naar Nederland. Enkele van de best ontvangen films (Mãe só há uma, Rara, Aquarius, La tierra y la sombra) zijn ook te zien op het World Cinema Festival dat momenteel in Amsterdam loopt. Ook zal LantarenVenster enkele titels de komende maanden herhalen.   

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN