banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

The Grand Budapest Hotel wint meeste BAFTA’s

09 februari 2015

The Grand Budapest Hotel sleepte bij de BAFTA’s gisteravond de meeste prijzen binnen. In het Londense Royal Opera House kreeg de film van regisseur Wes Anderson vijf prijzen waaronder die voor Beste Originele Scenario (Wes Anderson), Beste Muziekscore (Alexandre Desplat) en Beste Production Design (Adam Stockhausen, Anna Pinnock). Daarnaast waren er prijzen in de categorie Make-Up (Frances Hannon, Mark Coulier) en Beste Kostuumontwerp (Milena Canonero).

Boyhood won de prestigieuze Engelse BAFTA voor Beste Film. Regisseur Richard Linklater werd uitgeroepen tot Beste Regisseur en Patricia Aquette kreeg de prijs voor Best Vrouwelijk Bijrol voor Boyhood.

De prijs voor Beste Acteur ging naar Eddie Redmayne, voor zijn rol als Stephen Hawking inThe Theory of Everything. Julianne Moore kreeg de prijs voor Beste Actrice voor Still Alice.

JK Simons won de prijs in de categorie Beste Mannelijke Bijrol voor Whiplash. Die film kreeg ook in BAFTA voor de Beste Montage (Tom Cross).

Het voor negen Oscars genomineerde Birdman moest in Londen genoegen nemen met de prijs voor Beste Cinematografie (Emmanuel Lubezki).

De complete lijst met winnaars is te vinden op de site van The British Academy of Film and Television Arts.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN