banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

The Idol openingsfilm Scholieren Filmfestival

04 april 2016

De tweede editie van het Scholieren Filmfestival Leiden zal op 11 april 2016 openen met The Idol.  De feelgoodfilm van Hany Abu-Assad is een passende titel voor dit unieke festival dat van 11 tot 19 april in Leiden plaatsvindt.

Uniek, want de scholieren zijn zelf verantwoordelijk voor alle aspecten van het festival. Van de programmering tot het zoeken van sponsors; van het ontwerpen van de posters tot het scheuren van de kaartjes op de avonden zelf. Elke school neemt één dag van het festival voor zijn rekening. Overdag zullen er besloten voorstellingen zijn voor de scholieren, ’s avonds is het festival voor iedereen toegankelijk.

De organisatie van het Scholieren Filmfestival Leiden ligt in handen van zes Leidse scholen en heeft een internationaal programma met toonaangevende premières en unieke voorstellingen.

Openingsfilm The Idol vertelt het waargebeurde verhaal van de Palestijnse zanger Mohammad Assaf, die met zijn overwinning bij Arab Idol zijn thuisland in 2013 een zeldzame overwinningsroes bezorgde. De regie is in handen van Hany Abu-Assad, wiens Paradise Now en Omar eerder genomineerd werden voor een Oscar.

Het Scholieren Filmfestival Leiden vindt plaats van 11 tot 19 april 2016. Het volledige programma is te bekijken op scholierenfilmfestival.nl.
Vanaf 2 juni brengt September Film Distribution The Idol landelijk in roulatie. 


Foto: The Idol / September Film Distribution

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)