banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

The Paradise Suite gaat voor Nederland naar de Oscars

07 september 2015

Een uiterst actuele keuze, want in de mozaïekfilm staan de levens van migranten centraal. The Paradise Suite van regisseur/schrijver Joost van Ginkel (170 Hz) gaat Nederland vertegenwoordigen bij de Oscars in de categorie Beste Niet-Engelstalige Film. Een selectiecommissie waarin vertegenwoordigers zitting hebben van Nederlandse filmbrancheverenigingen, het Nederlands Film Festival en EYE koos de film uit achtentwintig  aanmeldingen.

Het drama The Paradise Suite is een rauw-poëtische mozaïekvertelling over gelukzoekers en mensenhandelaren wier paden in Amsterdam elkaar kruisen. ‘Ik wilde de levens van migranten in enkele penseelstreken vangen en ze verbinden op de meest zuivere manier: één blikwisseling waarmee ze elkaars leven beïnvloeden, waarmee alles gezegd is en alles verteld wordt’, aldus Van Ginkel.

The Paradise Suite is een internationale coproductie en heeft een cast bestaande uit Nederlandse (onder andere Raymond Thiry en Sigrid ten Napel) en buitenlandse acteurs. De internationale première van het drama zal volgende week plaatsvinden tijdens het filmfestival van Toronto. Op het Nederlands Film Festival wordt The Paradise Suite als publiekspremière op 26 september vertoond. Op 29 oktober brengt September Film Distribution de film officieel uit in de Nederlandse bioscopen.

De shortlist van de titels die daadwerkelijk meedingen naar een Oscar wordt op 14 januari 2016 bekendgemaakt in Los Angeles. Op 28 februari vindt de Oscar-uitreiking plaats.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Banner_USHIO240x180
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie