banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

The Paradise Suite grote winnaar Kalveren-gala

30 september 2016

De Dutch Academy heeft gesproken en het oordeel was wederom verrassend. De meeste grote films kregen iets, maar vooral The Paradise Suite had een topavond. Beste acteur, beste scenario en uiteindelijk ook beste film voor de weinig bezochte film. Bon Bini Holland werd door het publiek aangewezen als populairste film en won het Tuschinski Kalf.

De makers van Publieke werken zullen deze avond zo snel mogelijk willen vergeten. De film met de meeste nominaties (tien) greep naast alle prijzen. Ook voor de familie Scholten van Aschat verliep de avond teleurstellend. Vader Gijs en zoon Reinout hadden samen drie nominaties maar wonnen er geen.

Beter verging het Beyond Sleep. Regisseur Boudewijn Koole won zijn eerste regieprijs en verder waren er bekroningen voor sound design en muziek. Maar de afgetekende winnaar was toch wel buitenstaander (en Oscar-inzending) The Paradise Suite. De film die tijdens zijn release geen moment opdook in de top box office 20 van de FDN was goed voor drie van de belangrijkste onderscheidingen: scenario (Joost van Ginkel), acteur (Issaka Sawadogo) en beste film. Een mooi succes voor distributeur September Film die beide films in roulatie bracht.

De overige kanshebbers hadden allemaal wel wat te vieren. Knielen op een bed violen won beste mannelijke bijrol voor Marcel Hensema, De helleveeg zag actrices Anneke Blok en Hannah Hoekstra bekroond. Full Contact kreeg camera en montage. De Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek ging naar Bon Bini Holland, wiens makers 30.000,- te besteden krijgen. En A Family Affair werd uitgeroepen tot beste documentaire. 

Voor een compleet overzicht, kijk hier.

Iedereen blij: de winnaars met hun Kalveren (NFF)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Dorst_HFN