banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Thelma opent 38e Noordelijk Film Festival

07 november 2017

Films uit Noordeuropese landen, plus een sterke nadruk op lokaal product. Het Noordelijk Film Festival gaat vanavond voor de 38e maal in Leeuwarden van start.

Het openingsalvo komt van een regisseur van naam: Joachim Trier. De veelgeprezen Noor bedacht een intieme thriller over een jonge vrouw die mysterieuze gaven ontwikkelt wanneer ze verliefd wordt. Thelma won dit jaar al de prijs van de Noorse filmkritiek en is ingezonden voor de Oscars.

Het zijn niet alleen Scandinavische films die het NFF in de etalage zet. Het hoofdprogramma biedt ook films uit Ierland, Schotland en de Baltische Staten. Verder zet het festival stevig in op lokaal talent. Maar liefst 62 regionale films worden vertoond uit Friesland, Drenthe en Groningen. Het competitieprogramma Noorderkroon deelt prijzen uit in zes categorieën. Onder de langere films dingt ondermeer Tokyo Trial van Pieter Verhoeff mee, De stille beving van Piet Hein van der Hoek is kanshebber bij de documentaires. Ook studenten en amateurfilmers hebben een eigen prijs die worden uitgereikt op de slotdag, 12 november.

Het NFF is zeer betrokken bij het regionaal cultuurbeleid. Op 10 november praten filmmakers en vertegenwoordigers van de cultuursector in De Neushoorn over wat goed gaat en wat beter kan. Maar er kunnen vooral films worden bekeken op het NFF. Kijk hier voor het programma en voor wat reeds uitverkocht is, want het gaat hard in Leeuwarden.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)