banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Thelma opent Noordelijk Film Festival

04 oktober 2017

De 38-ste editie van het Noordelijk Film Festival vindt dit jaar plaats van 8 tot en met 12 november in Leeuwarden. Het festival, dat zich focust op producties uit het noorden (van IJsland tot de Baltische staten), opent met de nieuwe film van regisseur Joachim Trier.

Met de vertoning van meer dan 150 films in vijf dagen en bijna 25.000 bezoekers is het Noordelijk Film Festival in Leeuwarden een van de grootste en oudste regionale filmfestivals van Nederland. Het NFF (niet te verwarren met dat andere NFF) presenteert speelfilms, documentaires en arthousefilms, veelal afkomstig uit het noorden van Europa.

Het Noordelijk Film Festival opent de 38-ste editie op woensdag 8 november met de thriller Thelma van regisseur Joachim Trier (Reprise, Oslo, Louder Than Bombs). Thelma is tevens de naam van het hoofdpersonage dat in deze bovennatuurlijke thriller verliefd wordt op haar medestudente biologie. De liefde maakt onverklaarbare gevoelens en ervaringen in haar los.

Thelma is de officiële inzending van Noorwegen voor de Oscar voor beste buitenlandse film. De vertoning op het Noordelijk Film Festival betreft een  voorpremière; op 7 december wordt de film in de bioscoop uitgebracht door Imagine Filmdistributie.

Voorafgaand aan Thelma is de korte film Skógafoss van Niels Bourgonje te zien, over een twintiger die tijdens een vakantie op IJsland een alarmerend telefoontje van zijn moeder krijgt. In de hoofdrollen zijn onder anderen Martijn Lakemeier, Gaite Jansen en Anneke Blok te zien.

Het Noordelijk Film Festival vindt plaats van 8 tot en met 12 november in Leeuwarden. De kaartverkoop voor de openingsavond is al gestart. De kaartverkoop voor het volledige programma start op dinsdag 31 oktober.

 

Eilie Harboe in en als Thelma / Imagine Filmdistributie

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner_USHIO240x180