banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Tom Holkenborg is volgende Master op NFF

24 juni 2017

Nederlands succesrijkste filmcomponist, Tom Holkenborg, zal tijdens het aanstaande Nederlands Film Festival de rol van Master vervullen. In die hoedanigheid verzorgt de musicus onder meer een masterclass en zal hij zijn kennis, ideeën en ervaringen op het gebied van film, muziek en games met de bezoekers delen.

Holkenborg had in 2016 een topjaar. Hij verzorgde onder de naam Junkie XL de scores van onder meer de hits Deadpool, Mad Max: Fury Road en, samen met Hans Zimmer, Batman v. Superman: Dawn of Justice, waarmee zijn positie in Hollywood verankerd lijkt. Zijn internationale succes begon al veel eerder, met de remix van Elvis Presley’s A Little Less Conversation (2002). Zijn agenda zit goed vol: voor Netflix Spectral, plus de grote studiofilms The Dark Tower, Justice League en Tomb Raider.    

In het februarinummer van HFN vertelde Tom Holkenborg uitgebreid over zijn Amerikaanse werkgevers. ‘Ik merk dat ik steeds meer een insider begin te worden; ik hoor steeds vaker van regisseurs over hun plannen voor 2019. Je wordt dan gepolst of je bij die en die film zou passen. Europeanen zijn in Hollywood zo gewild omdat ze anders denken. We zitten doorgaans links in het muzikale spectrum, zoeken spannende nieuwe dingen op en durven risico’s te nemen.’  

In Utrecht zal Tom zich niet hoeven te vervelen. Naast een masterclass op 27 september in de grote zaal van de Stadssschouwburg komt er op een nog nader te bepalen tijdstip een Meet & Greet. Ook zal Holkenborg bij vertoningen van Fury Road en Brimstone in gesprek gaan met collega’s en publiek. ‘Mijn succes begon bij het vertrouwen dat ik kreeg van Nederlandse regisseurs. Het voelt alsof de cirkel rond is.’

Composer XL: Tom Holkenborg scoort in Hollywood / Dirk Kikstra, NFF

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)