banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Tonio opent eerste editie Parool Film Festival

27 juli 2016

Op 5 oktober beleeft de verfilming van de gelijknamige roman van A.F.Th. van der Heijden zijn première op het nieuwe filmfestival Paff. Cast en crew zijn erbij.

Ruim 200.000 exemplaren werden er verkocht van Tonio, de zogeheten requiemroman die Van der Heijden schreef over de dood van zijn zoon in 2010.

Regisseur Paula van der Oest twijfelde even, maar waagde zich toch aan de verfilming van deze moderne klassieker, ‘waarvan het verhaal veel breder is dan de rouw van twee ouders om hun zoon’, aldus producent Sytze van der Laan in het augustus-nummer van Holland Film Nieuws.

Van der Oest zelf noemt ‘de film het moeilijkste project waar ik ooit aan heb gewerkt. Het boek is ijzersterk. Wat kon ik daar als filmmaker nog aan toevoegen?’

Dat kan het publiek op 5 oktober zien wanneer Tonio de eerste editie van het Parool Film Festival opent, dat van 5 tot en met zondag 9 oktober 2016 plaatsheeft in de FilmHallen in Amsterdam. De film beleeft er op zijn exclusieve wereldpremière in bijzijn van cast en crew, onder wie Pierre Bokma, Rifka Lodeizen en Chris Peters.

Distributeur September Film brengt Tonio op 13 oktober landelijk uit in de bioscoop.

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN