banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Topkapi’s Belgica scoort op Sundance

02 februari 2016

Een mooi succes voor de Amsterdamse productiemaatschappij Topkapi Films. Op het afgelopen Sundance Festival in Utah won de Vlaams-Nederlandse coproductie Belgica dit weekend de prijs voor beste regie.

Regisseur Felix van Groeningen (De helaasheid der dingen, Broken Circle Breakdown) was zelf niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen, maar was zeer content. ‘Ik ben ongelofelijk gelukkig,’ bedankte hij de jury per Skype. ‘Sundance was een heel fijne plek om de film te tonen, dat hebben we gevoeld bij zowel professionals als bij het gewone festivalpubliek. En nu blijkt dat de jury Belgica ook geapprecieerd heeft. Super gewoon!’

Belgica had al de eer om Sundance dit jaar te mogen openen. De film vertelt het verhaal van twee broers wiens relatie onder druk komt te staan wanneer hun café een populaire hotspot wordt. Belgica wordt op tien maart in Nederland uitgebracht door September Film. 

Topkapi Films (Publieke werken) coproduceerde eerder Van Groeningens The Broken Circle Breakdown. Het Internationaal succes van de firma kan straks worden voortgezet als de nieuwe Thomas Vinterberg, The Commune, op de Berlinale prijzen in de wacht zou slepen.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Design Ad Banner 240x180– HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
LadyBird
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)