banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Tulipani opent Nederlands Film Festival

15 juni 2017

Het is nog even wachten tot het NFF begint maar de openingsfilm is al wel bekend. De 37e editie gaat op 20 september van start met Tulipani van Mike van Diem.

Daarmee heeft de regisseur betrekkelijk snel voor een opvolger van De Surprise (2015) gezorgd. Tussen zijn twee voorgaande films zat maar liefst achttien jaar. Van Diem schreef zelf het scenario van Tulipani samen met Peter van Wijk (Blazen tot honderd). Het is het tragikomische verhaal van de Zeeuwse boer Gauke (Gijs Naber) die na de watersnoodramp van 1953 de fiets pakt en naar Zuid-Italië rijdt. Daar begint hij tulpen te kweken en groeit uit tot een legendarische figuur.

Afzwaaiend festivaldirecteur Willemien van Aalst is blij met de selectie. ‘Tulipani is een oer-Hollandse film met Italiaans temperament, origineel en sprankelend. Heerlijk, betoverende cinema.’ De film kwam tot stand via een coproductie met Canada en Italië, en kent naast Nederlandse acteurs (waaronder debutant Anneke Sluiters) internationale spelers als Ksenia Solo (Orphan Black) en Giancarlo Giannini (Casino Royale).

Tulipani krijgt naast een officiële première ook een feestelijke publiekspremière waarvoor kaarten te krijgen zijn. Vervolgens gaat de film 21 september landelijk in Nederland in roulatie. September Film is de distributeur.

 

Tulpen uit Middelburg: Gijs Naber en Anneke Sluiters in Tulipani / September Film 

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px