banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Twee Nederlandse docu’s maken kans op EFA

15 augustus 2017

Vijftien documentaires maken dit jaar kans genomineerd te worden voor een European Film Award in de categorie Beste Europese Documentaire.

Tien documentairefilmfestivals hebben ieder een film voorgedragen die op de meest recente editie van de respectievelijke festivals in wereldpremière ging. Daaruit werd door de EFA-leden een long list samengesteld, waaruit later weer een short list volgt met vijf titels. Die maken op 9 december kans op een EFA Award tijdens de 30-ste editie van de European Film Awards in Berlijn. Voor Nederland deed het IDFA de aanbeveling.

Er zijn twee Nederlandse producties genomineerd: How to meet a Mermaid (NL, Den) van Coco Schrijber en Stranger in Paradise van Guido Hendrikx. How to meet a Mermaid is een persoonlijke zoektocht naar de aantrekkingskracht van de zee. Regisseur Coco Schrijber begon haar zoektocht bij haar broer Lex, die niet meer terugkeerde van een duikvakantie, maar gaat ook over andere mensen die op zee verdwenen.
How to mee a Mermaid kreeg dit jaar op 5 januari een bioscooprelease.

Stranger in Paradise, de openingsfilm van het International Documentary Filmfestival Amsterdam vorig jaar, is een ‘politiek filmessay’ van Guido Hendrikx over de staat van Europa. De documentaire werd op 8 december 2016 in de bioscoop uitgebracht.

Ook genomineerd: La Chana. De Spaanse docu over het enerverende leven van de gelijknamige Catalaanse flamencodanseres won de publieksprijs op het IDFA van 2016. De docu werd in juni van dit jaar in 22 zalen uitgebracht.

Voor de complete lijst documentaires klik hier.

De 30-ste editie van de European Film Awards zal op zaterdagavond 9 december plaatsvinden in Berlijn.

 

Kanshebber op een EFA Award: How to meet a Mermaid / EFA Awards

 

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Banner CineJobs240x180px
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Design Ad Banner 240x180– HFN