banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Uilenbal naar Berlinale 2017

18 januari 2017

Uilenbal van Simone van Dusseldorps is geselecteerd voor de 67-ste Editie van het Filmfestival van Berlijn. De familiefilm dingt mee naar de Kristallen Beer.

Simone van Dusseldorp heeft een indrukwekkende staat van dienst op gebied van jeugdtelevisie en -film. Veel van haar films vielen meerdere keren internationaal in de prijzen. In Nederland ontving ze een Gouden Film voor Kikkerdril en Briefgeheim.

Ook op het Cinekid Festival is haar werk regelmatig bekroond. Uilenbal was vorig jaar de derde film van Van Dusseldorp die Cinekid opende. Ze ontving  tijdens deze dertigste editie van Cinekid ook de Lifetime Achievement Award van het festival.

Uilenbal gaat over de 8-jarige Meral die na haar verhuizing nieuwe vrienden wil maken. Dat is moeilijker dan gedacht. Gelukkig is daar muis Piepiep…

Uilenbal werd geproduceerd door Lemming Film, draaide dit najaar in de bioscoop en is vanaf 14 februari verkrijgbaar op dvd en vod. 

Het Internationaal Filmfestival van Berlijn zal, onder voorzitterschap van Paul Verhoeven, van 9 tot en met 17 februari 2017 plaatsvinden in Berlijn.

 

Meral (Hiba Ghafry) en muis Piepiep in Uilenbal / Lemming Film

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)