banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Veel aanbod voor horrorfans

18 oktober 2016

Mr. Horror krijgt het druk de komende weken. Naast een Rotterdamse versie van zijn Amsterdamned-festival organiseert griezelkenner Jan Doense ook weer een Halloween Horror Show. Te zien in diverse steden.

De Halloween Horror Show gaat zijn zevende editie in, en wordt dit jaar in maar liefst vijftien theaters gehouden. In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 oktober passeren vier recente horrorfilms de revue, die allemaal nog niet in Nederland te zien zijn geweest. In Tuschinski, Amsterdam verzorgt Mr. Horrror zelf de presentatie.

Bijzonder is dit jaar een deelnemer van eigen bodem: The Windmill Massacre. Het Engelstalige regiedebuut van producent Niek Jongerius was al op enkele buitenlandse festivals te zien, maar mag nu ook het thuispubliek de stuipen op het lijf gaan jagen. Het is een ouderwetse slasher rond een demonische molenaar. Voor het complete programma en alle deelnemende steden, kijk hier.

Eerder brachten we het nieuws dat Jan Doense onder de titel Amsterdamned een compleet nieuw horrorfestival uit de grond had gestampt. Drie avonden lang (26 t/m 28 oktober) griezelen op niveau met onbekende films en cultfavorieten, in Kriterion Amsterdam. Vanwege het enthousiaste onthaal is er nu ook een Rotterdamse editie gelanceerd: Rotterdamned.

De Rotterdamse evenknie is iets bescheidener van opzet: twee avonden en zes films. Het nieuwe KINO vormt 4 en 5 november het decor voor vooral exotische horror (uit onder meer Spanje, Turkije en Jordanië) en cultklassiekers: twee titels van grootmeester Nicolas Roeg.

What’s next, Mr. Horror: Durgerdamned?

 

Eindelijk in première in Nederland: polderhorror The Windmill Massacre (Pelicola Film)

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
LadyBird