banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Venetië en Gent maken openingsfilm bekend

08 juli 2015

Twee grote najaarsfestivals weten hoe ze van start zullen gaan. Het Filmfestival van Venetië heeft Everest geselecteerd, terwijl ze in Gent voor lokaal product kiezen: D’Ardennen van Robin Pront.

Everest vertelt het verhaal van een dramatische beklimming van ’s werelds hoogste berg, waar in 1996 acht klimmers stierven nadat onverwacht een storm opstak. Het was destijds de ergste klimramp op Mount Everest ooit. Het drama kreeg bekendheid door het fameuze boek van ooggetuige Jon Krakauer, Into Thin Air. Regisseur van Everest is de IJslandse cineast Baltasar Kormakur. Hoofdrollen zijn voor Jake Gyllenhaal, Sam Worthington en Josh Brolin. Venetië start op 2 september.

foto: stilte voor de storm: Everest (Universal Pictures)

De 42ste editie van Film Fest Gent opent 13 oktober verrassend met D’Ardennen van debuterend filmmaker Robin Pont. Het is een mix van thriller en drama, en gaat over twee broers die na een mislukte carjacking elk aan een andere kant van de sociale streep komen te staan. Artistiek directeur Patrick Duynslaegher noemt D’Ardennen ‘onversneden Flemish noir.’ In de hoofdrollen onder andere Veerle Baetens en Jeroen Perceval.

lees meer

Mark van den Tempel

Mark van den Tempel covert als freelance publicist en documentairemaker al twintig jaar onderwerpen op het gebied van entertainment, kunst, architectuur en muziek voor tijdschriften (o.a. Nieuwe Revu, Filmkrant) en broadcasters. Sinds kort maakt hij ook promotiefilms voor bedrijven en culturele instellingen.
LinkedIn markvandentempel

XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Dorst_HFN
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180