banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Verhoeven genomineerd voor drie European Film Awards

06 november 2016

Elle ontving nominaties in de categorieën beste film, regie en actrice. En er zijn nog drie Nederlanders die kans maken op een European Film Award.

De Oscars van Europa worden ze weleens genoemd, maar zo populair als het Amerikaanse filmfestijn zijn de European Film Awards nog niet. Toch wordt er al jaren flink aan de weg getimmerd en zijn de nominaties altijd van hoog niveau. Ook dit jaar.

Elle, de psychologische thriller van Paul Verhoeven kan een Award voor beste film, regisseur en/of actrice (Isabelle Huppert) winnen. In de categorie beste film neemt Verhoeven het op tegen I, Daniel Blake, Room, Toni Erdmann en Julieta.
Elle is ook de officiële inzending van Frankrijk voor de komende editie van de Oscars.

Documentairemaker Tom Fassaert maakt kans om met zijn A Family Affair een EFA voor beste documentaire te winnen. Hij neemt het onder andere op tegen het veelgeprezen vluchtelingendocudrama Fuocoammare.

Michael Dudok de Wit kan met zijn The Red Turtle de award voor beste animatie winnen. Belangrijkste concurrent: Ma Vie de Courgette.

In de categorie European Short Film is Edmond een kanshebber. De korte film vol breisels van Nina Gantz won eerder dit jaar een BAFTA.  

De meeste nominaties (vijf) gingen naar de Duitse komedie Toni Erdmann.

De European Film Awards worden op 10 december uitgereikt in het Poolse Wroclaw. 

Voor de hele lijst nominaties klik hier.

The Red Turtle, Julieta, Ma Vie de Courgette en Fuocoammare zijn nu in de bioscoop te zien. Toni Erdmann gaat op 10 november in première; I, Daniel Blake op 24 november.

 

Verhoeven en Huppert op de set van Elle / Independent Films

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN