banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Verhoeven maakt kans op Oscar

26 september 2016

Frankrijk heeft Elle gekozen als inzending voor de Oscars dit jaar. Paul Verhoeven is na Paula van der Oest de tweede Nederlandse regisseur die kans maakt op een Oscarnominatie.

Elle, met in de hoofdrol Isabelle Huppert, is de eerste Franstalige film voor de 78–jarige Nederlandse regisseur. De film dingt mee in de categorie beste niet-Engelstalige film. De Nederlandse inzending is Tonio van Paula van der Oest.

De psychologische wraakthriller van Paul Verhoeven werd gekozen uit een shortlist van vier titels. De competitie bestond uit Cézanne et Moi (Danièle Thompson), Frantz (François Ozon) en Les Innocentes (Anne Fontaine). Elle was in Frankrijk goed voor een half miljoen bezoekers.

Paul Verhoevens WO-II drama Zwartboek was in 2006 de Nederlandse Oscarinzending, maar haalde de nominatielijst toen niet; Turks Fruit stond daar in 1974 wél op.

De laatste keer dat Frankrijk een Oscar voor beste buitenlandse film won was Indochine in in 1993.

De shortlist van negen titels wordt door de Academy op 17 januari bekendgemaakt, gevolgd door de nominaties op 24 januari.

 

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Design Ad Banner 240x180– HFN
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)