banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Vierde editie Rode Tulp Film Festival

10 mei 2016

Turkije is veel in het nieuws, maar wat weten we nu eigenlijk echt van het dagelijks leven in Erdogans Turkije? Wat dat betreft komt het Rode Tulp Film Festival als geroepen. Ook dit jaar is het programma gevarieerd en komen veel relevante onderwerpen uit  de Turkse maatschappij aan de orde.

Van 27 mei tot en met 4 juni vindt de vierde editie van het Rode Tulp Film Festival plaats. Het enige Turkse filmfestival in Nederland streeft ernaar om de culturele uitwisseling tussen beide landen te vergroten en Turkse filmmakers de kans te geven hun Nederlandse collega’s te ontmoeten.  

Er zijn zeven films in competitie te zien, ook worden er panoramafilms, documentaires en korte films vertoond. Regisseur Özcan Alper zal in Rotterdam en Amsterdam een masterclass geven. Van hem worden ook twee films vertoond: Autumn (2008) en Memories of the Wind (2015), tevens de openingsfilm van het festival.

Begin april was er ook filmnieuws uit Turkije, maar dat betrof de Turkse bioscoopbranche. Toen werd bekend dat het Zuid-Koreaanse CJ CGV de Turkse bioscoopketen Mars Cinema had gekocht. Met 83 multiplexen en 736  schermen de grootste bioscooponderneming van Turkije. Met de overname was een bedrag van 800 miljoen euro gemoeid.

Aan het Rode Tulp Film Festival wordt deelgenomen door: LantarenVenster Rotterdam, Rialto Amsterdam, Filmhuis Den Haag, Natlab Eindhoven, Cinecitta Tilburg, Louis Hartlooper Utrecht.

Voor meer informatie over het programma en de kaartverkoop: rtff.nl

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
Banner_USHIO240x180
Dorst_HFN
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Banner CineJobs240x180px
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN