banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Vijfde CinemaCon in Las Vegas begonnen

20 april 2015

In Las Vegas is vandaag de vijfde editie begonnen van CinemaCon, de vakbeurs voor bioscoopondernemers die elk jaar door The National Association of Theatre Owners (NATO) wordt georganiseerd. In het verleden werd de conventie georganiseerd onder de naam ShoWest. Er worden circa 5.000 bezoekers verwacht in Caesars Palace waar het evenement zich afspeelt. Die komen hoofdzakelijk uit de Verenigde staten zelf, maar CinemaCon weet ook internationaal altijd veel gasten te trekken.

Net als bij de Europese vakbeurs CineEurope bestaat het programma uit seminars, een beurs waar nieuwe producten en bestaande diensten aan de man worden gebracht en productpersentaties van de grote studio’s. CinemaCon kenmerkt zich elk jaar door het grote aantal filmsterren dat acte de présence geeft en hun aankomende films komt promoten. Wie dat zijn blijft vaak tot op het laatste moment onbekend. Duidelijk is wel dat onder meer Alan Arkin, Julianne Moore, Kevin Hart, Rose Byrne en Paul Rudd tijdens de slotavond een prijs in ontvangst komen nemen.

Daarnaast is bekend dat Clint Eastwood centraal komt te staan tijdens de filmmaker’s lunch op 22 april. Stephen Galloway van The Hollywood Reporter zal met Clint Eastwood in gesprek gaan over diens loopbaan en het grote succes van American Sniper.

CinemaCon trapt elk jaar af met de zogeheten International Day, waarmee het programma het zo belangrijke internationale perspectief krijgt. Tijdens deze dag zullen Dave Hollis, Executive Vice President, Theatrical Distribution, The Walt Disney Studios en de Spaanse bioscoopondernemer Fernando Evole, een keynote speech houden.

Daarnaast zal vandaag ook de cast van Pitch Perfect 2 en regisseuse Elisabeth Banks van zich doen spreken. De film van Universal wordt vertoond. Daarna vindt er een Pitch PerfectAfter Party plaats.

Films die verder tijdens CinemaCon op het programma staan zijn Spy van 20th Century Fox en Pixar’s Inside Out.

lees meer

Jeroen Huijsdens

Filmliefhebber Jeroen Huijsdens werkt al sinds 1994 in de Nederlandse filmsector. In 1999 begon hij met zijn bedrijf Filmtaal. Jeroen is sinds de oorsprong betrokken bij Holland Film Nieuws. Hij is tevens de drijvende kracht achter Filmdepot.nl. Jeroen is gefascineerd door de digitale revolutie en de impact ervan op de (inter)nationale entertainmentsector.
Website www.filmtaal.nl / Twitter @JeroenHuijsdens / Linkedin jeroenhuijsdens

Banner_USHIO240x180
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)
LadyBird
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
Dorst_HFN
Banner CineJobs240x180px
Design Ad Banner 240x180– HFN