banner Pieter Konijn
NIEUWS - Beurzen & Festivals

Vooruitblik Berlinale 2018

06 februari 2018

Het IFFR is nog maar net achter de rug of het volgende festival dient zich alweer aan: op 15 februari gaat in Berlijn de 68e edite van de Berlinale van start. Met in de competitie onder andere de western Damsel en de nieuwe van Gus van Sant; het regiedebuut van Idris Elba in het Panorama-programma. Ook Nederland staat in de spotlights met Dikkertje Dap, Cobain en Jonas Smulders als Shooting Star.

Over die Nederlandse inbreng later meer. Eerst moet het festival geopend en daar is een bijzondere productie voor gekozen: de animatiefilm Isle of Dogs van Wes Anderson. De Amerikaanse regisseur heeft goede herinneringen aan Berlijn, want in 2014 won hij met The Grand Budapest Hotel de juryprijs en dat was de start van Andersons grootste hit tot nu toe. Isle of Dogs is van een geheel andere orde.

Anderson werkte vier jaar aan de film en dat heeft veel te maken met de tijdrovende stop-motiontechniek. In Isle of Dogs steelt een Japanse jongen een vliegtuig om op het gelijknamige eiland op zoek te gaan naar zijn verdwenen hond. De stemcast bevat bekende Anderson-namen als Scarlett Johansson en Bill Murray.

lees meer

Nanneke Koning

Nanneke Koning is freelance eindredacteur en publicist, met meer dan twintig jaar ervaring in de wereld van entertainment en kunst. Voor Holland Film Nieuws verzorgt ze de eindredactie van het magazine en de online-berichtgeving.
LinkedIn /nanneke-koning

Aantal reacties: 0
Let op: uw reactie heeft goedkeuring van de beheerder nodig voordat het geplaatst wordt.
LadyBird
Design Ad Banner 240x180– HFN
Banner CineJobs240x180px
Dorst_HFN
banner 240x180_2018_CineEurope_kopie
Banner_USHIO240x180
DE MATCHMAKER_HFN_240x180px
XX_BANNER-LBJ_HFN(240x180)